Title Image
NIEUWS

Altera Vastgoed verwerft 60 appartementen in centrum van Waalwijk

Altera Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid over de verwerving van 60 ap­par­­temen­ten en 60 parkeerplaatsen in het project “De Walewyc” in het centrum van Waalwijk. De stad Waalwijk (46.500 inwoners) vormt samen met omliggende gemeenten één woningmarktgebied met ruim 100.000 inwoners, dat regionaal De Langstraat wordt genoemd.

Het project De Walewyc wordt gerealiseerd op de locatie van een te slopen scholencomplex aan de Wilhelmina­straat/Beatrixstraat en het Vredesplein. Het totale project bestaat uit twee gebouwen van ieder vijf woonlagen, die een half verdiept parkeerterrein omsluiten, met in/uitgang aan de Engelsestraat.

Het gebouw aan de Vredestraat met 42 appartementen wordt in zijn geheel door Altera afgenomen, terwijl in het gebouw aan de Wilhelminastraat nog eens 18 van de 38 appartementen worden afgenomen. De overige 20 appartementen worden particulier verkocht. De Altera appar­tementen hebben drie kamers met een gemiddeld gebruiksoppervlak van 93 m2, ieder met een eigen aansluitende buitenruimte van 10 m2 oplopend naar 22 m2.

De centrale ligging betekent dat alle culturele, medisch-maatschappelijke, winkel- en overige voorzieningen op loopafstand aanwezig zijn, inclusief het centrale busstation en theater De Leest aan het Vredesplein.

Na de sloop van het scholencomplex start van Wijnen de bouw dit najaar met een verwachte oplevering eind 2016 / begin 2017.  Terra Projectmanagement B.V. heeft in opdracht van Aqua Vastgoed B.V. de partijen begeleid om te komen tot deze samenwerking en realisatie van het project.

Walewyc | Terra Projectmanagement