Title Image
NIEUWS

Bouwinvest koopt 24 eengezinswoningen in Amsterdam Oost

De volgende stap in de vernieuwing van de wijk Jeruzalem is nu officieel.

De ceremonie vond plaats in Huize Frankendael in Amsterdam Oost. Op de foto van links naar rechts: Allard van Spaandonk van Bouwinvest, Jaco Plompen van Dura Vermeer, René Grotendorst van Rochdale en Thijs Reuten van stadsdeel Oost. Rochdale ontwikkelt Blok i dat bestaat uit 24 eengezinswoningen voor Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund. De bouw van blok i in de wijk Jeruzalem in Watergraafsmeer begint op korte termijn.

Blok I
Rochdale ontwikkelt 24 eengezinswoningen die Bouwinvest in de vrije sector verhuurt. Met deze samenwerking wordt een breder aanbod van woonmogelijkheden in Watergraafsmeer geboden. De woningen hebben drie verdiepingen met vier slaapkamers en een ruime tuin. De woningen zijn gelegen rondom een gezamenlijke groene binnenhof, dat mogelijkheden biedt voor spelen en recreëren. 13 woningen hebben een eigen parkeerplaats. Dura Vermeer Bouw Midden West is de aannemer en gaat het complex bouwen. De architect is Merijn de Jong van Heren 5. In mei wordt er begonnen en het streven is om in januari 2016 klaar te zijn.

Vernieuwing Jeruzalem
Dit project maakt deel uit van een vernieuwingsplan voor de gehele wijk Jeruzalem waar Rochdale het overgrote deel van de woningen in bezit heeft. Een deel van de woningen wordt vervangen door nieuwbouw, maar het is de bedoe­ling dat het overgrote deel van de wijk wordt gerenoveerd. De stedenbouwkundige structuur wordt gerespecteerd.

Samenwerking
Rochdale is trots dat de ontwikkeling samen met de buurt, investeerders, bouwers en overheid nu op stoom komt. Er is namelijk lang gepraat over de vernieuwing van dit karakteristieke wijkje dat nog niet zo lang geleden ook een monu­men­tale status kreeg. Om die reden is ook Bureau Monumentenzorg betrokken geweest.

Terra Projectmanagement B.V. heeft in opdracht van Bouwinvest deze ontwikkeling geacquireerd.

Ondereentekening overeenkomst Bouwinvest | Terra Projectmanagement