Title Image
NIEUWS

Herontwikkeling De Hallen Zuid ondertekend

Terra Projectmanagement B.V. - De Hallen ZuidGemeente Amsterdam Stadsdeel West en Van Wijnen Projectontwikkeling West hebben op 7 juni 2012 een grond­uitgifte- en samen­wer­kings­­overeenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van projectgebied De Hallen Zuid in de hoofd­stad. Dat gebeurde tijdens de PROVADA 2012.

Ondertekenaars van het contract waren de heren Godfried Lambriex namens Stadsdeel West en René Biesheuvel namens Van Wijnen.

Daarmee gaven zij het officiële startsein voor de herontwikkeling. De projectlocatie bevindt zich binnen de stadsring in oud-West, aan de Bilderdijkkade in Amsterdam en gaat volledig op de schop. Van Wijnen ontwikkelde een plan, dat bestaat uit een ondergrondse parkeergarage in twee lagen, 75 vrije sector appartementen die verkocht zijn aan Altera Vastgoed en 46 vrije sector appartementen voor de verkoop. Daarnaast zal er een nader te bepalen sociaal pro­gram­ma worden opgesteld, waarvoor partijen momenteel in overleg zijn met gebruikers en afnemers.

De appartementen zullen worden verdeeld over vijf separate gebouwen, variërend van zes tot twaalf bouwlagen. Bij de ontwikkeling zijn Faro architecten uit Lisserbroek en constructiebureau Wijcon uit Dordrecht aangetrokken als adviseurs. Van Wijnen Haarlemmermeer uit Hoofddorp start in het eerste kwartaal van 2013 met de bouw. Oplevering is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016. Terra Projectmanagement heeft in opdracht van Aqua Vastgoed zorg gedragen voor de acquisitie van het project en afronding van de realisatieovereenkomsten tussen partijen. De bouw is gestart in april 2013.