Title Image
NIEUWS

Middengebied Overtoomse Veld Noord te Amsterdam

Eigen Haard koopt veertig huurwoningen van Van Wijnen Projectontwikkeling in Amsterdam Nieuw-West. De aankoop in Middengebied Noord in Overtoomse Veld omvat twintig sociale huurwoningen, twintig vrije sector huurwoningen en 31 parkeerplekken. Eerder bereikte Van Wijnen een akkoord met Syntrus Achmea over de bouw van 112 woningen in hetzelfde gebied.

Middengebied Noord is het woonhart van het noordelijke Overtoomse Veld met een mix van appartementen en eengezinswoningen. De woningen zijn ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling Midden bv en worden gebouwd door Van Wijnen Weesp bv. Het gemiddelde oppervlakte van de sociale huurwoningen bedraagt 85 vierkante meter, dat van de vrije sector huur gemiddeld 110 vierkante meter. De bouw start in mei 2014, oplevering is gepland in november 2015.

Volgens Jan van den Berg Jeths, bestuurder van Eigen Haard, levert deze aankoop een bijdrage aan de herhuis­vestingsopgave en het mengen van inkomens in de buurt. Ook is het voor de Amsterdamse corporatie een hoog­waardige toevoeging aan de portefeuille, met name door de toevoeging van de vrije sector huurwoningen.

Terra Projectmanagement is betrokken geweest bij de verkoop en ontwikkeling van beide projecten.

Mondriaan appartement | Terra Projectmanagement