Title Image

Citadel

Bovenaanzicht - Terra Projectmanagement

Citadel

Donderdag 5 december 2019 hebben Van Wijnen Haarlemmermeer en Reinier Engelmanstraat 1 B.V. de aanneemovereenkomst getekend voor de realisatie van het project Citadel, bestaande uit 149 appartementen en 62 gebouwde parkeerplaatsen in Amsterdam.

De huidige locatie betrof een verouderd kantoorgebouw zonder toekomstperspectief dat grotendeels leeg stond. De eigenaren hebben het oude kantoorpand inmiddels gesloopt voor woningbouw. ‘Citadel’ is een toonaangevend complex van architectenbureau MVSA in één van de aandachtwijken van Amsterdam Nieuw West. De 149 huurwoningen geven een grote invulling aan de maatschappelijke behoefte aan middeldure huurwoningen in Amsterdam. De appartementen zijn namelijk geschikt voor verschillende doelgroepen (her)starters/senioren. De nieuwbouw wordt conform regelgeving volledig “gasloos” gerealiseerd. Uitgangspunt is een aansluiting op stadsverwarming, PV-panelen op het dak, LED-verlichting in algemene ruimten en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem.

De start bouw staat gepland in mei 2020 en de oplevering medio juni 2022. Terra Projectmanagement heeft de partijen begeleid om te komen tot deze samenwerking tussen Van Wijnen Haarlemmermeer en Reinier Engelmanstraat 1.

Realisatie:2e kwartaal 2020
Oplevering:3e kwartaal 2022
Opdrachgever:RE 1 B.V.
Aannemer:Van Wijnen Haarlemmermeer B.V.
Programma:149 vrije sector huurwoningen