Title Image

De Boel

De Boelelaan | Terra Projectmanagement

De Boelelaan

Het complex is gebouwd in 1963 en is fantastisch gelegen op het scharnierpunt van de Zuidas, de VU, het VUmc en Buitenveldert. Het complex ligt op een paar minuten lopen van NS station Amsterdam Zuid en ligt nabij de Ringweg A10 en daarmee in de nabijheid van luchthaven Schiphol, de Noord/Zuidlijn en de binnenstad van Amsterdam.

Het complex bestaat uit 154 appartementen en commercieel onroerend goed op de eerste verdieping en garages en bergingen op de begane grond. Het gebouw is in onverhuurde staat geacquireerd en is sterk gedateerd. Vesteda gaat het complex in het komende jaar transformeren tot een aantrekkelijk modern woongebouw in het midden huursegment. De oplevering is naar verwachting begin 2016.

Nico Mol, director Acquisitions & Development Vesteda: “Vesteda richt zich op zowel bestaande als turn-key verwer­vingen. De acquisitie van het bestaande complex aan de Boelelaan is een hele mooie toevoeging aan onze beleggings­portefeuille. De Zuidas kenmerkt zich door het hoge huursegment. Met de transformatie van het gebouw realiseert Vesteda aantrekkelijke appartementen in het midden huursegment. In het streven naar verduurzaming zullen investe­ringen worden gedaan waardoor het energielabel van het complex sterk verbetert van G naar B. De ca. 3,000 m2 kantoorruimte op de eerste laag krijgt een upgrading, waardoor het meer aansluit op het niveau van de Zuidas.

Tegelijkertijd krijgt het gebouw vanuit de gedachte van Life, Connect, Share, Create commerciële aanknopingspunten om het als concept succesvol te kunnen verhuren. Zo biedt de realisatie van een daktuin met grote terrassen extra ruimte voor recreatie en ontmoeten. De garageboxen zullen deels worden opgewaardeerd tot ondernemer­boxen; kleinschalige detailhandel die zorgt voor een aantrekkelijke plint”.

Terra Projectmanagement B.V. heeft in opdracht van Rochdale de verkoop geadviseerd.

Realisatie:Maart 2015
Oplevering:Maart 2016
Opdrachgever:Rochdale
Aannemer:-
Programma:-