Title Image

De Hallen Zuid

Kwintijn | Terra Projectmanagement

De Hallen Zuid

Gemeente Amsterdam Stadsdeel West en Van Wijnen Projectontwikkeling West hebben op 7 juni 2012 een grond­uitgifte- en samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van projectgebied De Hallen Zuid te Amsterdam. Het project bevindt zich binnen de stadsring in oud-West, aan de Bilderdijkkade in Amsterdam en gaat volledig op de schop.

Van Wijnen ontwikkelde een plan, dat bestaat uit een ondergrondse parkeergarage in twee lagen, 75 vrije sector appartementen die verkocht zijn aan Altera Vastgoed en 46 vrije sector appartementen voor de verkoop. Daarnaast zal er een nader te bepalen sociaal programma worden opgesteld, waarvoor partijen momenteel in overleg zijn met gebruikers en afnemers. De appartementen zullen worden verdeeld over vijf separate gebouwen, variërend van zes tot twaalf bouwlagen.

Bij de ontwikkeling zijn Faro architecten uit Lisserbroek en constructiebureau Wijcon uit Dordrecht aangetrokken als adviseurs. Van Wijnen Haarlemmermeer uit Hoofddorp start in het eerste kwartaal van 2013 met de bouw. Oplevering is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016.

Terra Projectmanagement heeft in opdracht van Aqua Vastgoed de partijen begeleid om te komen tot deze samen­werking en realisatie van het project.

Realisatie:1 maart 2013
Oplevering:Juni 2015
Opdrachgever:Van Wijnen West en Altera Vastgoed
Aannemer:Van Wijnen Haarlemmermeer
Programma:174 appartementen en 170 gebouwde parkeerplaatsen , 48 koopwoningen, 53 sociale huurwoningen , 310 ondergrondse parkeerplaatsen