Title Image

Groenmarkt

Aan de Kromme Elleboog 2-54 in Meppel ontwikkelt Van Wijnen Noord 31 gasloze, middeldure huurappartementen voor Newomij. Het betreft een herontwikkeling in het centrumplan van Meppel. De bouw vangt aan in september 2019 en duurt naar verwachting veertien maanden. De appartementen krijgen een gemiddelde oppervlakte van 74 m2 en liggen verdeeld over vier bouwlagen. Een parkeergarage met ruim tweehonderd plaatsen is onderdeel van het project. Huurders kunnen als zij dat willen een plaats in de parkeergarage huren. Een deel van de garage is bestemd voor gebruik door winkelend publiek. De aan de achterzijde gelegen parkeerplaats op de Groenmarkt wordt stadsplein. Aan deze kant komt in het complex een commerciële plint.

In de totale gebiedsontwikkeling op de voormalige locatie van krantenuitgever Boom (nu NDC Mediagroep) in het stadscentrum zijn ook 21 koopappartementen opgenomen. Het grootste appartement, van 150 m2, ligt op de vierde etage. Een eerder geplande vijfde laag is na het dreigement van omwonenden de Keizersgracht en Heerengracht naar de Raad van State te stappen geschrapt. De verkoopprijs van de appartementen ligt tussen 205.000 en 344.000 euro, met uitzondering van het grootste appartement. Dat kost  554.500 euro. Newomij VvE Beheer zal de Vereniging van Eigenaren beheren van de hele nieuwbouwontwikkeling. De realisatie van de woningen is in handen van Van Wijnen Zwolle. Terra Projectmanagement B.V. heeft in opdracht van Aqua Vastgoed B.V. de partijen begeleid bij de samenwerking.

Op de foto: Martin Kraaikamp (taxateur Newomij), Robbert Ter Weijden (hoofd Acquisitie Newomij), Evelien Houwer (projectontwikkelaar Van Wijnen), Jan de Boer (projectontwikkelaar Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost), Dirk Harmens (directeur Aqua Vastgoed) en Erik-Jan Bulstra (ceo Newomij).

Realisatie:3e kwartaal 2019
Oplevering:4e kwartaal 2020
Opdrachgever:Newomij
Aannemer:van Wijnen Zwolle B.V.
Programma:31 middeldure huurwoningen