Title Image

Jeruzalem

Jeruzalem | Terra Projectmanagement

Jeruzalem

Blok I
Rochdale ontwikkelt 24 eengezinswoningen die Bouwinvest in de vrije sector verhuurt. Met deze samenwerking wordt een breder aanbod van woonmogelijkheden in Watergraafsmeer geboden. De woningen hebben drie verdiepingen met vier slaapkamers en een ruime tuin. De woningen zijn gelegen rondom een gezamenlijke groene binnenhof, dat moge­lijk­heden biedt voor spelen en recreëren. 13 woningen hebben een eigen parkeerplaats. Dura Vermeer Bouw Midden West is de aannemer en gaat het complex bouwen. De architect is Merijn de Jong van Heren 5. In mei wordt er be­gon­nen en het streven is om in januari 2016 klaar te zijn.

Vernieuwing Jeruzalem
Dit project maakt deel uit van een vernieuwingsplan voor de gehele wijk Jeruzalem waar Rochdale het overgrote deel van de woningen in bezit heeft. Een deel van de woningen wordt vervangen door nieuwbouw, maar het is de bedoeling dat het overgrote deel van de wijk wordt gerenoveerd. De stedenbouwkundige structuur wordt gerespecteerd.

Samenwerking
Rochdale is trots dat de ontwikkeling samen met de buurt, investeerders, bouwers en overheid nu op stoom komt. Er is namelijk lang gepraat over de vernieuwing van dit karakteristieke wijkje dat nog niet zo lang geleden ook een monu­men­tale status kreeg. Om die reden is ook Bureau Monumentenzorg betrokken geweest.

Terra Projectmanagement B.V. heeft in opdracht van Bouwinvest deze ontwikkeling geacquireerd.

Realisatie:mei 2015
Oplevering:januari 2016
Opdrachgever:Bouwinvest
Aannemer:Dura Vermeer
Programma:24 vrije sector huurwoningen