Title Image

Kaap Duin 5 en 7

Terra Projectmanagement : Kaap Duin 7 te Almere Poort

START BOUW 31 HUURAPPARTEMENTEN KAAP DUIN 5&7 TE ALMERE POORT

In het najaar van 2020 wordt opnieuw gebouwd aan de Noorwegenkade in Almere. Van de Kolk Bouw b.v. start binnenkort met de bouw van Kaap Duin 5 en 7 voor het Huurwoningen Nederland Fonds II, dat wordt beheerd door Credit Linked Beheer. Het project telt 31 appartementen en 31 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Van de Kolk en Credit Linked Beheer hebben de Turnkey overeenkomst getekend voor afname van de appartementen. Het project bestaat uit twee woontorens en wordt gebouwd in het Europakwartier van het stadsdeel Almere Poort te Almere. Het gebouwontwerp is van architectenbureau Casteo en ontwikkeld door Casa23.  De locatie is gelegen nabij de archeologische vindplaats de Kaap.

Het project omvat 2-,3- en 4 kamerappartementen verdeeld over vier bouwlagen en twee woontorens.  Centraal in het gebouw bevinden zich een trappenhuis en een lift. De appartementen variëren in oppervlakte van circa 45 m2 tot 111 m2 en voorzien in de behoefte aan betaalbare huurwoningen in Almere. De oplevering van de woningen is medio 4e kwartaal 2021 en 1e kwartaal 2022. Op het dak van het appartementencomplex zullen zonnepanelen worden aangebracht. Door het aanbrengen van extra zonnepanelen zijn de appartementen zeer duurzaam ontwikkeld met een EPC van 0,26.

Credit Linked Beheer is opgericht in 2012 en houdt zich bezig met het oprichten, structureren en beheren van vastgoedfondsen. Het Huurwoningen Nederland Fonds II is een van de vijf woningfondsen die door Credit Linked Beheer worden beheerd. De totale woningportefeuille in beheer bestaat uit meer dan 1.850 duurzame en energiezuinige woningen.  Credit Linked Beheer werd geadviseerd door Terra Projectmanagement.

Realisatie:oktober 2020
Oplevering:maart 2022
Opdrachgever:Credit Linked Beheer
Aannemer:Van de Kolk Bouwgroep
Programma:31 huurappartementen