Title Image

Noorderpoort

Noorderpoort te Emmeloord

Op Het terrein van de huidige Poiesz supermarkt  en de naast gelegen Leger des Heils worden diverse commerciële ruimtes en 47 appartementen voor jongeren en senioren gerealiseerd.

Het terrein is gelegen in het centrum aan de Noordzijde, grenzend aan Kerksteeg en Achterom. De huidige invulling van de gronden bestaat uit een verouderd gebouw met een duidelijke achterkant: twee laagse bebouwing met een supermarkt (Poiesz) en een bij ‘Bosshardt vestiging’ (Leger des Heils). De supermarkt is verplaatst en het Leger des Heils wenst een kleinere ruimte te bezetten.

Tegenover het betreffende terrein staat de Heilige Michaël kerk (monument) en andere (voormalige)
gebouwen van de Rooms Katholieke Kerk. Dit ensemble staat ook wel bekend als “Klein Rome” en is kenmerkend voor de Delftse School in Emmeloord.

Stedenbouwkundig gezien past het ontwerp qua volume, oriëntatie en korrelgrootte zorgvuldig in het stedelijke weefsel.

Het complex bestaat uit 3 type appartementen; starterswoningen, senioren appartementen en penthouses. Bij het ontwerpen van alle appartementen in dit gebouw is geprobeerd zo min mogelijk oppervlakte te verliezen aan verkeersruimtes. Hierdoor kunnen alle m² optimaal worden benut door de bewoners.

Terra Projectmanagement heeft Concito Vastgoed geadviseerd bij de verkoop aan een particuliere belegger.

Realisatie:Januari 2021
Oplevering:Juli 2022
Opdrachgever:Particuliere belegger
Aannemer:Weever
Programma:25 middeldure huurwoningen