Title Image

Walewyc

Walewyc

Altera Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid over de verwerving van 60 appartementen en 60 parkeerplaatsen in het project “De Walewyc” in het centrum van Waalwijk. Het project De Walewyc wordt gerealiseerd op de locatie van een te slopen scholencomplex aan de Wilhelminastraat/Beatrixstraat en het Vredesplein. Het totale project bestaat uit twee gebouwen van ieder vijf woonlagen, die een half verdiept parkeerterrein omsluiten, met in/uitgang aan de Engelsestraat.

Het gebouw aan de Vredestraat met 42 appartementen wordt in zijn geheel door Altera afgenomen, terwijl in het gebouw aan de Wilhelminastraat nog eens 18 van de 38 appartementen worden afgenomen. De Altera appartementen hebben drie kamers met een gemiddeld gebruiksoppervlak van 93 m2, ieder met een eigen aansluitende buitenruimte van 10 m2 oplopend naar 22 m2.

De centrale ligging betekent dat alle culturele, medisch-maatschappelijke, winkel- en overige voorzieningen op loopafstand aanwezig zijn, inclusief het centrale busstation en theater De Leest aan het Vredesplein. Terra Projectmanagement heeft in opdracht van Aqua Vastgoed de partijen begeleid om te komen tot deze samenwerking en realisatie van het project.

Realisatie:oktober 2016
Oplevering:oktober 2017
Opdrachgever:Altera Vastgoed
Aannemer:van Wijnen Rosmalen B.V.
Programma:60 vrije sector huurwoningen