Title Image
NIEUWS

Project AB25 wordt gebouwd door AHAM

Rochdale heeft de locatie in de Staatsliedenbuurt waar oorspronkelijk een ‘roze woongemeenschap’ voor oudere homoseksuelen zou komen, verkocht aan AHAM. In het te bouwen complex (Project AB25) staan nu 24 markt­woningen gepland. In de plint komen bedrijfsruimtes en daaronder staat een parkeergarage gepland. AHAM gaat de komende maanden nog overleggen met Outforever en het COC (als vertegenwoordigers van de oorspronkelijke beoogde huurders) om hen als eerste in de gelegenheid te stellen om (een deel van) de woningen aan deze doel­groep aan te bieden.

De oude woningen waren al gesloopt toen het project begin 2013 alsnog door Rochdale werd stop gezet. De cor­po­ratie meldde toen vanwege de verhuurderheffing onvoldoende middelen beschikbaar te hebben om de bouw te realiseren. In de Van Hogendorpstraaat was de bouw voorzien van 24 woningen, waarvan de helft sociale huur, speciaal voor homoseksuele ouderen. In oktober 2012 werd nog een intentieovereenkomst getekend met het COC, initiatiefgroep OutForever en zorggroep Osira.

De nieuwe ontwikkelaar AHAM beheert de vastgoedportefeuille van de JHF Schopman en Zonen BV en is betrokken bij aankoop, verkoop en exploitatie van onroerend goed. Het grootste deel van de portefeuille bestaat uit woningen binnen de ring van Amsterdam. Tim van Schijndel geeft aan: “Het complex past goed in onze portefeuille en biedt woning typologieën waar veel vraag naar is.” René Grotendorst is blij met de verkoop: ‘Jammer dat een gedeelte van dit project niet in de sociale sector blijft, maar het project gaat nu wel door. Een lang ontwikkelingstraject is hiermee afgerond en het gapende gat wordt eindelijk opgevuld. Afgelopen week werd de koopovereenkomst getekend door bestuursvoorzitter René Grotendorst van Rochdale en Tim van Schijndel, directeur-bestuurder van AHAM BV en JHF Schopman en Zonen BV.

Terra Projectmanagement heeft in opdracht van AHAM zorg gedragen voor de aankoop en aanpassingen van het plan.

Van Hogendorpstraat | Terra Projectmanagement