Title Image
Nieuws

Van Wijnen en Delta Lloyd slaan eerste paal in Leiden

Delta Lloyd Vastgoed heeft een nieuwbouwontwikkeling bestaande uit 50 vrije sector appartementen gekocht van Van Wijnen West B.V. Op donderdag 8 september jl. is de eerste paal geslagen. Het complex met de naam ‘Kroon van Noord’ wordt gebouwd in het Noorderkwartier in Leiden. De ontwikkeling maakt deel uit van een complex waarin ook appartementen van woningcorporatie de Sleutels zijn gerealiseerd. Het complex is gelegen op ongeveer 1 kilometer van het historische stadscentrum. Het Noorderkwartier kent  vele voorzieningen, waaronder supermarkten, basisscholen, middelbaar onderwijs en enkele horecagelegenheden. Het complex is uitstekend bereikbaar met zowel  de auto als het openbaar vervoer en zal begin 2018 worden opgeleverd.

Igno Schings, manager Vastgoed van Delta Lloyd: “De aankoop past binnen het investeringsbeleid van Delta Lloyd waarbij het accent ligt op een verdere uitbreiding van de woningportefeuille met vrije sector huurwoningen.”

Theo Rook, directeur Van Wijnen West B.V.: “Van Wijnen is meerdere jaren actief in het ontwikkelen van nieuwbouw woningen in Leiden.   Woningcorporatie de Sleutels heeft de grond en het plan verkocht, omdat de woningcorporatie zich verder wil concentreren op haar kerntaken. De bouw van koop- en vrijesectorhuurwoningen behoren daar niet toe. De bestaande plannen zijn in overleg tussen partijen  aangepast.”

Paul Laudy, wethouder Bouw en Openbare Ruimte van de gemeente Leiden: “Ik ben blij dat dit plan doorgang heeft gevonden en dat Van Wijnen nu voortvarend aan de slag gaat. Juist omdat er in Leiden veel vraag is naar huurwoningen in de vrije sector.”