Title Image
NIEUWS

Vesteda koopt de Boelelaan

Het wooncomplex aan de Boelelaan in Amsterdam Buitenveldert is verkocht aan Vesteda.

De levering heeft vandaag plaats gevonden.Vesteda gaat het complex in het komende jaar verder omtoveren  tot een modern woongebouw, met daarin ook plaats voor kleine ondernemers, voor het zogenaamde middensegment. Dat betreft de mensen die te veel verdienen om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. Door deze ver­koop komt er voor Rochdale geld beschikbaar om in volkshuisvestelijke taken te stoppen. Naar verwachting is alles begin 2016 klaar.

Mooie plannen
De plannen van Vesteda zijn realistisch én mooi; zo biedt de realisatie van een daktuin met grote terrassen in com­bi­natie met een compacte woning straks extra ruimte voor recreatie en ontmoeten. De woningen in het complex worden energiezuiniger. Nu hebben ze energielabel G, straks is dit het op één na hoogste label B. De ongeveer drie duizend vierkante meter kantoorruimte op de eerste laag krijgt een flinke opknapbeurt en hier kunnen ondernemers aan de slag.

Volkshuisvestelijke taken
Nico Mol, director Acquisitions & Development Vesteda: “We richten ons op zowel bestaande als Turn Key ver­wer­vingen. De acquisitie van het bestaande complex aan de Boelelaan is een hele mooie toevoeging aan onze beleg­gingsportefeuille”. René Grotendorst, bestuurder van Rochdale: ‘ We hebben het complex verkocht omdat wij met de opbrengst geld kunnen investeren in de taken waar wij als corporatie voor zijn. Omdat de woningen daarnaast in het middensegment terecht komen, wordt het aanbod vergroot voor mensen die (net) teveel verdienen om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen.’ Kijk voor meer info op www.rochdale.nl en www.vesteda.com.

Terra Projectmanagement B.V. heeft in opdracht van Woningstichting Rochdale de verkoop begeleidt

Boelelaan | Terra Projectmanagement